Outdoor Research på kajaksaker.se

Lång dag på vattnet. Sista överfarten slutar i en liten, karg, exponerad ytterskärgård. Fort upp med köket för lite kvällsmål. Vinden sliter i dunjackan. Bivacksäcken är riggad direkt på berghällen i lä av kajaken och klar med liggunderlag, kudde och sovsäck innan vattnet börjat koka. Ett varmt mål mat, ombyte till sovunderställ och sen ner i säcken. Termosen, boken, kartan och pannlampan får hänga med in i den rymliga huvudänden på Advanced Bivy:n. Lämnar en liten del av bivacksäcken öppen för att kunna njuta en kort stund av en eldröd horisont innan John Blund tar befälet och kommenderar dvala. För 30 minuter sedan satt jag i brunnen. Nu sover jag. Och jag tror inte någon uppmärksammat min närvaro i den lilla ensliga skärgården. Less is more.

Låter det bättre än julafton? Då är du en bivacksäckspaddlare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s